2048: Úloha 2 - Funkce pro sesypání

Cíl

V minulé úloze jste si ověřili, že chápete dobře pravidla, kterými se ve hře 2048 řídí sesypání dlaždic k jedné z hran hrací plochy. Cílem této úlohy je naprogramovat funkci, který bude umět realizovat sesypání 1 řádku k levému okraji.

Prerekvizity Princip sesypání
Náročnost přemýšlení Střední
Náročnost programování Nízká (pole, for-cykly, podmínky)

Příprava

  • Úloha předpokládá, že ji budete řešit v Pythonu. Nainstalujte si Python, seznamte se se seznamy, for-cykly a podmínkami v Pythonu.
  • Stáhněte si archiv s podklady pro tuto úlohu a rozbalte jej do svého pracovního adresáře. K archivu máte přístup, pokud jste úspěšně vyřešili první část úlohy. Ve výstupu automatického hodnocení byste měli mít odkaz na zmíněný archiv.

Zadání

  1. V modulu simulator.py doplňte funkci numbers_to_left podle níže uvedených specifikací.
  2. Spustíte-li modul tests.py, bude procházet soubor s konfiguracemi a správnými výsledky a postupně na těchto konfiguracích bude vaši funkci testovat. Poznámka: Do textového souboru si samozřejmě můžete přidat vlastní konfigurace řádků a očekávané výsledky, pokud chcete svou funkci ověřit na dalších datech. Vytvořit si vlastní testovací příklady by pro vás v tuto chvíli již neměl být problém.
  3. Soubor simulator.py s vámi doplněným tělem funkce odešlete do odevzdávacího systému.

Specifikace

Vstup in_row Seznam 4 číslic reprezentující výchozí konfiguraci řádku.
Výstup out_row, score Dvojice hodnot, kde první z nich je seznam 4 čísel reprezentující výslednou konfiguraci řádku po sesypání doleva, druhá z nich je číslo reprezentující přírustek skóre za sesypání tohoto řádku.
 
2017_2018/2048/2-funkce-pro-sesypani.txt · Last modified: 2022/08/15 11:44 by xposik